1 KLIK MEMBERI 1001 MAKNA

Isnin, 11 Februari 2013

UNIVERSAL PIN CHARGER ALTERNATIF UNTUK CABLE CHARGER ROSAK

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT TENGAHARI


Ini ialah universal pin charger (UPC) dimana fungsinya sama seperti charger biasa. Perbezaannya  ialah anda haruslah mengeluarkan bateri telefon terlebih dahulu sebelum mengecas. Walaupun ia kelihatan seperti kembali kezaman dahulu tetapi ia berguna disaat kecemasan atau cable charger anda rosak/terbakar.

 Telefon EA cable untuk cas sudah terbakar jadi terpaksa menngunakan UPC ni untuk sementara waktu. UPC ini juga telah dicadangkan oleh sahabat EA dan yang terbaiknya dia telah beri pinjam kepada EA.Jazakallah sahabat..EA bercadang untuk beli telefon baharu sekiranya ada  terjumpa kedai yang menerima REBAT RM200 di sekitar Johor. Mungkin anda yang tahu boleh berkongsi maklumat tentang senarai kedai yang menganbil bahagian bagi Rebat RM 200 ini di Johor. 

CARA-CARA UNTUK MENGGUNAKAN UPC INI..

1. Keluarkan bateri telefon bimbit
2. Ketipkan bateri tersebut di pin UPC ini. (Pastikan pin yang anda masukkan terkena pada bateri yang    menunjukkan tanda (+ & -).
3. Selepas itu, lampu biru akan menyala sebagai tanda bateri itu sedang dicas
4. Lampu hijau akan menyala apabila bateri penuh..

SELAMAT MENCUBA GENG,,,



32 ulasan:

Nurul Nadia berkata...

woo hbat..:)1st time tgk

emmeraz berkata...

ea pun baru tau ada ups nie.sesiapa yang tau kedai yg menerima rebat tpon dsekitar johor g tau eh?

UA berkata...

Dah lama dah pakai ni.
dah rosak pun. haha. sbb ganas sgt.

Nabeel Fikree berkata...

1st time iolssss tengok benda alah ni! Hehee :D

lina@happy family berkata...

Info yang bermanfaat. Terima kasih sudah berkunjung :)

emmeraz berkata...

x per boleh beli baharu

emmeraz berkata...

Ea pun 1st menggunakannya

emmeraz berkata...

sama2 dan terima kasih kerana melepak dgn EA

Aina Areen berkata...

pernah guna waktu duduk asrama dulu . senang nak cover daripada warden berbanding charger biasa . charger ni kitorang panggil charger kepit :P

MUHAMMAD IQBAL Abdullah berkata...

tak pernah guna pun benda alah ni.... tak tau kewujudan pn ...hahhaa...

|Mode: Blogwalking | "Saya Iqbal" ║ KOMEN ║

emmeraz berkata...

mesti warden 2 igt ups nie alat2 kh yg aina bawa utk test wayes.wakaka

emmeraz berkata...

tak pe ea sharing dgn iqbal supaya boleh ameb port.hehe

MawardiYunus berkata...

memang berguna semasa kecemasan ngeh2

MawardiYunus berkata...

memang berguna semasa kecemasan ngeh2

Diari Hatiku.. berkata...

Salam..nk beli kt mne erk.

emmeraz berkata...

EA ada jual...satu rm5..tetapi kalo dok jb Ea boleh delivery tambah rm2 dan luar jb kena tanggung postage la...kalo nak tengok cuba like di fb//edshop

Tanpa Nama berkata...

y aku beli kaler ijau n merah je ade.so mcm mna nk tau bile die cas,bile da penuh.help meeeee

emmeraz berkata...

Kalo dah penuh lampu hijau 2 dah x berkelip lagi...

hamba Allah berkata...

Klu phone note 2 sesuai tak?? Der jual kt mna yer UPC nie?? Nk beli

hamba Allah berkata...

Klu phone note 2 sesuai tak?? Der jual kt mna yer UPC nie?? Nk beli

emmeraz berkata...

@hamba Allah
semua jenis model handphone leh guna ..cuba cari di kedai2 utk beli upc nie. kalo x EA pun ada jual juga....

Ukhti Ummul berkata...

tq share.. nak tanya kalau guna UPC ni kedudukan bateri xkisah ke depan or blakang?? sbb saya charged xpenuh2..

emmeraz berkata...

@Ukhti Ummul
pastikan ikut aliran elektrik yang betul

+ - ... kemudian barulah boleh berfungsi

zaryn iddin berkata...

hai. still selling?

emmeraz berkata...

@zaryn iddin
yup..tapi dah x da stock

Tanpa Nama berkata...

asssalamualaikum, berape harga satu charger ni? ade stock lagi tak ?

emmeraz berkata...

@Tanpa Nama
dah x da stock lagi. sebelum nie saya jual RM10

Tanpa Nama berkata...

Saya ada beli satu... Yng bahagian masukkan bateri dah menyala.. tapi yng bahagian tengah charge dan bateri penuh tak menyala... apa masalahnya??

Tanpa Nama berkata...

Kat kluang,johor...Kedai mana yg ada jual? Kt kluang mall ada x jual?

emmeraz berkata...

@Tanpa Nama
EA x pasti... cuba cari dekat kedai aksesori handfone

Zeeraa Yow berkata...

please ajar cara guna detail
dh cuba bateri xmasuk la:(

Zeeraa Yow berkata...

please ajar cara guna detail
dh cuba bateri xmasuk la:(