1 KLIK MEMBERI 1001 MAKNA

Selasa, 27 November 2012

NASI AYAM PENYEK BIBIK MEMAMG BERBALOI-BALOI

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI...


EA telah singgah di Restoran Bibik yang menjual nasi ayam penyet selepas pulang daripada berjumpa rakan di Skudai,Johor. Nasi ayam penyek ini memang berbaloi-baloi kerana rasanya yang enak ditambah dengan harganya yang murah iaitu RM 5 sepinggan..Jadi., sebab itulah nasi ayam penyek menjadi pilihan jika EA pergi ke Skudai..

Bukan itu sahaja, rasanya juga berbeza kerana sambalnya yang hott dan taburan kriuk-kriuk diatas ayam itu cukup terasa apabila dimakan.Malah anda juga boleh dapatkan nasi tambah dan sambal lebih dengan PERCUMA..Kalau nak ayam lebih,harga pun mesti lebih cuma nasi dan sambal jer percuma... Wakakaka

Makan nasi ayam penyek dengan TEH O AIS LIMAU...ERM...rasanya
memangg puhhhh mantap...


Lokasi Restoran Bibik ini di Taman Universiti Skudai dan terletak di belakang AL-IKHSAN Factory Outlets.Jom cuba nasi ayam penyet bibik dan rasakan keenakan sambalnya yang boleh memukau sambil menitiskan air mata.....

Isnin, 26 November 2012

CASH OUT NUFFNANG

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI


Syukur dipagi hari kerana hari ini nuffnang di blog EA telah mencapai RM 101. Nilai ini tidak dapat diperolehi sekiranya tiada sokongan daripada blogger-blogger dan pembaca yang sudi berkunjung di blog emmeraziz.blogspot.com. EA juga telah cash out daripada nuffnang dan hanya perlu menunggu sahaja cek datang kerumah..

ALHAMDULLILALLAH.BERJAYA JUGA PENUHKAN TABUNG
EA JUGA PERLU MENUNGGU LEBIH KURANG SEBULAN UNTUK MENDAPATKAN
CEK DARIPADA NUFNANG
SETELAH DIKENAKAN CAJ UNTUK
CASH OUT NILAI YANG  EA
DAPAT HANYA RM100.
-SEMUANYA BOLEH BINCANG-

Terima kasih kepada semua yang telah membantu dan memberi sokongan terhadap blog EA terutama sekali kepada Nuffnang sebagai penaja utama ,semua followee,pembaca dan blogger lain. EA harap anda semua boleh kekal lepak santai dengan membaca blog ini.

TERIMA KASIH SEMUA

Ahad, 25 November 2012

BUKU USTAZ AZHAR IDRUS TERBARU

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI..


Syukur akhirnya abis juga EA membaca buku UAI keluaran terbaru yang membincangkan tentang hukum hakam ini...Keluaran buku ini EA rasa lebih menarik kerana ia lebih bewarna - warni dan berserta dengan hadith sebagai fakta untuk menguatkan hukum tersebut. Selain itu, keluaran buku ini juga ditambah dengan panduan-panduan dalam mengerjakan ibadat.Jadi.ia dapat memudahkan pembaca untuk mendapat ilmu dan mengamalkannya. 

Walaupun,buku ini membicarakan tentang hukum-hakam ia masih membuatkan EA ketawa kecil membaca buku ini..Anda semua rasa pelik??.EA cadangkan tahun depan UAI masuk maharajalawak mega mesti dapat undian jadi juara (sekadar bergurau).Wakakaka.Kalau nak bergelak ketawa sambil mendapat ilmu dapatkanlah buku UAI yang terbaru ini. 

SELAMAT MEMBACA

Jumaat, 23 November 2012

CARA MUDAH UNTUK BERZIKIR

ASSALAMMUALAKUM DAN SELAMAT PAGI

Bagaimana untuk berzikir dengan cara mudah?? Zikir yang dinyanyikan oleh HAFIZ HAMIDUN merupakan  cara mudah untuk kita sentiasa berzikir.Alunan muzik yang menenangkan berserta dengan lirik zikirnya yang berulang akan mudah unttuk kita mengikut berzikir bersama. Selain itu, berzikir juga merupakan vitamin bagi rohani.. Ia tidak seperti jasmani dimana anda perlu mengeluarkan wang ringgit untuk membeli supplement bagi tujuan kecantikan atau lebih bertenaga. Untuk rohani anda hanya perlu berzikir biar hidup ini menjadi lebih seimbang.

Mari kita luangkan masa sebentar dan jom kita berzikir
 bersama-sama. 

LAILAHA ILLALLAH-HAFIZ HAMIDUN

ASTAGFIRULLAH-HAFIZ HAMIDUN

SUBHANALLAH-HAFIZ HAMIDUN

Rabu, 21 November 2012

SELAMATKAN GAZA

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT PETANG


RABU HARI TANPA BICARA
MARILAH KITA SEMUA BERDOA SUPAYA GAZA BEBAS DARIPADA
CENGKAMAN REJIM ZIONIS.
SUMBANGLAH UNTUK TABUNG GAZA 
BAGI
MEMBANTU SAUDARA 
KITA DISANA

Isnin, 19 November 2012

JURIAH PUTU BAMBU MEMANG SEDAP

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT MALAM 


Sekiranya anda pergi ke Ayer Hitam,Johor jangan lupa singgah di kedai JURIAH KEDAI PUTU BAMBU untuk merasakan keenakkan putu bambu bagi yang menggemarinya. Lokasi kedainya memang tidak jauh daripada plaza tol Ayer Hitam dan mudah untuk mendapatkannya.Selain itu, ramai juga yang menjual putu bambu dikawasan itu. Semasa EA sampai hanya kedai kak Juriah ni yang sudah buka.

Semasa EA sampai,pekerja kedai ini sedang menyiapkan putu bambu yang telah ditempah oleh pelanggannya..Tengok bungkusan putu bambu itu...banyakkan yang ditempah..tetapi jangan risau anda tidak perlu menunggu lama untuk membeli putu bambu ini kerana customer service memang terbaikk!!!!


Rasa putu bambu ni memang sangat berlemak dan secukup rasa sedapnya. Rasanya berbeza dengan yang dijual dikedai-kedai lain. Daun pisang menjadi pengalas bagi mengekalkan keaslian rasanya.Harganya juga berpatutan iaitu 6 biji RM 2.50 jer..Tekak pun dah tak tahan nak merasa putu bambu ini dan apa lagi jom makan..

Khamis, 15 November 2012

SALAM MAAL HIJRAH 1434

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI


SALAM MAAL HIJRAH KEPADA 
SEMUA BLOGGER DAN PEMBACA YANG
BERAGAMA ISLAM.
SEMOGA TAHUN MASIHI KALI INI
MENJADI TITIK HIJRAH
KEJALAN ALLAH 
YANG DIREDHAI DAN DIBERKATI DALAM 
HIDUP INI

EA RASA BERSYUKUR KERANA BERMULANYA TAHUN HIJRAH 1434 INI BERSAMAAN DENGAN HARI LAHIR EA.

Rabu, 14 November 2012

BERMULANYA CUTI PERSEKOLAHAN

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT MALAM


RABU HARI TANPA BICARA
AWASI KANAK-KANAK DIMUSIM BANJIR INI.

EA UCAPKAN SELAMAT BERCUTI SEKOLAH KEPADA 
ADIK-ADIK
&
GUNAKAN MASA CUTI INI DENGAN MELAKUKAN
AKTIVITI YANG BERFAEDAH



Selasa, 13 November 2012

SELAMAT HARI DEEPAVALI




-BERTUAHNYA MALAYSIA KERANA MEMPUMPANYAI PELBAGAI KAUM DAN BANGSA-

SELAMAT HARI DEEPAVALI 
KEPADA 
KAUM INDIA
YANG
 MERAIKANNYA.


Ahad, 11 November 2012

RAMAINYA HOST EAT BULAGA

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI...


Setiap petang EA akan menonton rancangan EAT BULAGA sekiranya ada masa terluang. Rancangan tv show ini  disiarkan di SCTV, Indonesia. Jadi negeri-negeri yang berhampiran dengan Indonesia jer yang bertuah mendapat siaran dari Indonesia. Program EAT BULAGA ini idea asalnya dan telah ditayangkan di Filiphina. Ia telah dibawa ke Indonesia dan mengekalkan segmen-segmen yang sama seperti di Filiphina..

EA rasa rancangan realiti tv ini sangat terbaik kerana ditayangkan secara langsung dan mempunyai ramai host. Ia juga ditayangkan pada setiap hari. Selalunya rancagan realiti tv ni kita dapat lihat 2 atau 3 orang tetapi EAT BULAGA menampilkan lebih daripada 10 host...

HOST EAT BULAGA FILIPHINA
HOST EAT BULAGA INDONESIA
Rancangan realiti tv ini juga berbeza dengan program lain kerana ia diwujudkan untuk membantu masyarakat yang hidup dalam kesusahan. Setiap pemenang dalam semua segmen akan dibayar secara wang tunai pada masa itu juga..Memang terbaik..Lokasi segmen dibuat didalam dan diluar studio..EA ucapakan syabas kepada SCTV kerana dapat menerbitkan rancangan yang membantu masayrakat yang hidup dalam kesusahan. Semoga EAT BULAGA berkekalan dan bertambah penonton. Kepada BOS UYA tolong sponsor tiket untuk EA menonton EAT BULAGA secara live distudio...Itu lebih ashikkkkkkkkk.....


layan lagu opening EAT BULAGA



Sabtu, 10 November 2012

CENDERAHATI DARIPADA SKDC

ASSALAMMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI...

Semalam merupakan hari terakhir EA bergelar sebagai seorang pendidik.Sedih untuk menninggalkan SKDC. Walaubagaimanapun orang cakap setiap yang mula akan ada penghujungnya, Sama juga kontrak perkhidmatan yang EA terima hanya sebulan dan masa telah berlalu dengan cepat.. Sebelum EA meninggalkan langkah terakhir daripada sekolah itu, cikgu-cikgu disana telah memberi cenderahati. Rasa bersyukur walaupun status sebagai cikgu ganti tetapi ada juga cenderahati yang diberikan sebagai tanda kenang-kenangan nie.

Jom teka apa cenderahati yang EA terima??


Inilah cenderahatinya

PENSIL CASE 

BUKU NOTA
Yang ini khas daripada BKGK
PENSEL
PEN

TERIMA KASIH EA UCAPKAN DIATAS CENDERAHATI
 YANG TELAH DIBERIKAN 
OLEH 
GURU-GURU 
SKDC.